Bildet mitt
Gjøvik, Norway
Journalist, redaktør, kronikkforfatter, mediekommentator, 49.

tirsdag 19. januar 2010

Fin måte å hjelpe på
Kjøper du et par sko eller en jakke av Stormberg førstkommende fredag, går kjøpesummen minus momsen direkte til Røde Kors og tre millioner rammede voksne og barn på Haiti som er slått ut av moderne tiders kanskje verste naturkatastrofe. 


Det er et fantastisk tiltak som det er enkelt å støtte. Mitt håp er at så mange som mulig klikker seg inn i nettbutikken eller besøker en av Stormbergs konseptbutikker.

Gründer og daglig leder, Steinar J. Olsen har oppfordret Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjons (HSH) øvrige 14.000 medlemmer (bilde) om å gi dagsomsetningen (altså ikke bare overskuddet) fredag 22. januar for å hjelpe de katastroferammede menneskene.

Han ønsket å få med seg VG-Nett til å støtte Stormbergs innsamling ved å gi gratis annonseplass fredag. På direkte spørsmål fra meg på Twitter svarte Steinar at VG hadde sagt nei.

Det er dårlig gjort av VG! Uansett hva VG hevder, de kan ikke ha skjønt at dette tiltaket uansett koster Stormberg flere hundre tusen kroner: Produsentene skal ha sitt, kostnadene er der. Og - jo mer folk kjøper, jo mer hjelp kommer haiterne til gode.En prosent av Stormbergs omsetning går til å hjelpe i hovedsak barn, både i Norge og utlandet. Dette er nedfelt i bedriftens selskapsvedtekter. Dette, i tillegg til selskapets klimatiltak, etiske kjøreregler og en ansettelsespolitikk som sier at 25 prosent av arbeidsstokken til enhver tid skal rekrutteres blant folk som ellers har vanskeligheter med å komme inn på arbeidsmarkedet, gjør at det er med stor glede jeg anbefaler å handle hos Stormberg, spesielt førstkommende fredag.
Si fra om du oppdager at andre forretninger eller virksomheter følger Stormberg-sjefens oppfordring og legg det inn i kommentarfeltet under. Hva gjør din kommune? (se bildet) Det kan i det minste være ett bidrag til å hjelpe!


Fortell gjerne hva du har gjort eller ønsker å gjøre. Spre ordet også, gjerne på Twitter (som bildet) eller i leserbrevspaltene i din lokalavis!
Ingen kommentarer:

Søk i denne bloggen