Bildet mitt
Gjøvik, Norway
Journalist, redaktør, kronikkforfatter, mediekommentator, 49.

fredag 26. november 2010

Betalingsløsning for iPad-utgaver - enkelt

I følge de siste dagenes medieoppslag jobber blant andre VG for å finne en betalingsløsning for sin iPad-versjon uten at Apple tar 30 prosent av inntektene. Her kan jeg enkelt fortelle hvordan det kan gjøres.

Temperaturen i norske og utenlandske mediehus er høy om dagen. Kappløpet om å sikre seg iPad-leserne og samtidig endelig få betalt for elektronisk lesestoff og underholdning etter 15 år i gratisavisbransjen, er tøff.

I slutten av januar i år skrev jeg en bloggpost om hvordan særlig de store mediehusene kunne sikre seg en stor markedsandel helt fra starten av, etter modell fra telecom: Sponsede og bundne lesebrett rett fra innholdsleverandør til leser. Hittil ser det ikke ut til at noen har hatt mot nok til å gå for en slik løsning, selv om blant andre Telenor har hatt stor suksess med modellen.

I følge Journalisten på nett i dag skal visstnok VG jobbe med å finne en betalingsløsning som innebærer at Apple ikke får 30 øre av hver eneste krone leserne betaler. Verken VG eller andre medier trenger å lete lenger. Her er løsningen:


1. Lag en app med startside som har logg-in-løsning.


2. Denne apppen knyttes direkte mot BuyPass, som har en egen app 
i AppStore. La iPad-leseren velge å betale for 
24 timer, en uke, måned eller ett år.

Norsk Tipping har hatt denne løsningen en god stund nå og fungerer plettfritt, sikkert og sømløst. BuyPass åpner seg i samme øyeblikk som man trykker Logg inn, etter at den firesifrede koden er tastet i BuyPass åpnes NTs app automatisk igjen, takket være multitaskmuligheten som kom med iOS4.


2 kommentarer:

Anonym sa...

En genial løsning. Har sjøl brukt tippe-appen og buypass ei god stund. Rart ingen har tenkt på det før. Jobber du med apper?

Tom Arild Haugen sa...

Nei, dessverre, jeg skulle mer enn gjerne ha jobbet med utvikling og tilrettelegging av apps på heltid, men tror ingen vil ha en 49-åring inn "på guttekontorene" i den bransjen :)Synd, det trengs balanse der som ellers og kunnskap har jeg nok av.

Søk i denne bloggen