Bildet mitt
Gjøvik, Norway
Journalist, redaktør, kronikkforfatter, mediekommentator, 49.

mandag 26. juli 2010

10 iPhonetips på fem minutter fra iPhone til blogg

OPPDATERT: Denne posten ble laget på 4 minutter og 16 sekunder, alt ble gjort via iPhone, etter at jeg twitret disse tipsene mandag kveld. Jeg er uten nett, men har 3G på iphonen... @stigvoll og mange andre oppfordret meg til å legge dem ut på bloggen - hyggelig nok - og jeg gjorde en deal med Twitter: Kunne jeg klare det på under fem minutter? Fra en mobil?

Samle tipsene, logge meg på, opprette innlegg, publisere - alt fra "mobilen"..?

Jepp, det gikk..

Mine #iPhonetips 1: Skrive med capslock? Dobbelttouch på SHIFT!

Mine #iPhonetips 2: Ta bilde av det du har på skjermen, uansett når og hva? Hold nede på/av og hjem-knappen samtidig. Bildet lagres i kamerarull.

Mine #iPhonetips 3: På vei utenlands? Slå av dataroaming under Innstillinger > Generelt > Nettverk. Ellers blir du flådd økonomisk.

Mine #iPhonetips 4: Slå av Stedstjenester i utlandet. Alle! Ellers blir du flådd økonomisk.

Mine #iPhonetips 5: Ønsker du ö, ä eller f. eks è? Hold nede o, å og e og dra over til ønsket tegn.

Mine #iPhonetips 6: Vil du slippe uønsket batteritap? Slå av wifi når du bruker 3G. Og slå også av 3G når du ikke surfer.

Mine #iPhonetips 7: Ta bedre bilder? Touch med en finger på området du enten ønsker skarpt - eller lysjustert. Vo'alla!

Mine #iPhonetips 8: Hør gjerne på radio, men hvis sendingen er over 3G eller E - pengene flakser!

Mine #iPhonetips 9: få mer ut av kameraet. Bruk noen kronestykker på a) Photogene b) Autostich og C) Camera+

Mine #iPhonetips 10: Vkl du ha absolutt fred og ro? Touch på-knappen til Flymodus under Innstillinger. Alarm virker likevel.

8 kommentarer:

Eivind sa...

Tips #4 er da bare fjas. Stedstjenester/GPS i seg selv bruker ikke data. Om du har en app med innebygde kartdata evt. har bufret kart-data i kart-app'en og så bruker denne for å navigere deg rundt i en ukjent utenlandsk by er dette uproblematisk (forutsatt at tips #3 er fulgt og dataroaming er avskrudd).

Tom Arild Haugen sa...

Fjas? Neppe. De fleste stedstjenestene er "her og nå" og kan ikke legges inn på forhånd. Selv ikke Apples egen kamera-app i OS4 kan du stole på. Slå hele tjenesten av, det står jeg for.

Eivind sa...

Poenget er at stedstjenester i seg selv kun bruker gps om datatjenester (via tips #3) er avskrudd i utlandet. Stedstjenester koster i seg selv ikke en eneste krone, uavhengig av om dette er kart eller kamera-app. Det eneste argumentet for å slå av stedstjenester vil, som jeg ser det, være for å spare litt strøm.

Ellers et fint knippe tips for ferske iphone-eiere.

Tom Arild Haugen sa...

Jeg tror du tar feil. Under mitt Italia-opphold nylig var roaming av. Vanlig kart ble benyttet i ca 15 minutter. Tok stedfestede bilder. Pris: 219 kr.

Eivind sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Eivind sa...

Jeg brukte min iphone som gps en hel måned på interrail rundt i Europa i 2009 med roaming avslått. Tok en drøss stedfestede bilder, bufret kart i wifi-soner og brukte også en del dedikerte kart apps for bl.a. Paris og København med gps for posisjonering. Denne måneden var mine eneste utgifter på fakturaen en del sendte sms til Norge. Usikker på hvor mye data kart-appen bruker i løpet av 15 minutter, men dette avhenger av hvor mye du har zoomet rundt på kartet. Dette krever jo også at du har aktivert dataroaming.

Tom Arild Haugen sa...

Interessant, Eivind, kan teleoperatørene i EU ha endret "politikk" fra i fjor? Jeg brukte som sagt kartapplikasjonen som er innebygget for å finne fram i en liten italiensk by. Dessuten hadde jeg også på stedstjeneste i twitterappen SimplyTweet (den beste av alle...) i noen tweets. Alt annet foregikk via wifi på hotellet, der 24 timer for mobil kostet en euro, 1 - en -time for pc kostet 9 euro.

Det er også et tips...

Eivind sa...

GPS har da ingenting med "politikk" å gjøre. Stedstjenester/GPS er ikke dataoverføring over telenettet men iphonen som selv regner ut sin egen posisjon basert på GPS-satelitter.

Regningen din kommer nok som følge av din kart- og twitterbruk, stedstjenesten i seg selv bruker ikke data. Husk forsåvidt også at om du ikke har deaktivert roaming vil også mail og evt. mobileme-synkronisering tusle og gå i bakgrunnen. Mange små datastrømmer blir etterhvert en del kroner i utlandet.

Søk i denne bloggen