Bildet mitt
Gjøvik, Norway
Journalist, redaktør, kronikkforfatter, mediekommentator, 49.

tirsdag 30. mars 2010

Ganske enkelt avansert enkelt

Sløve påskedager og tid til overs. Hva med å utforske iPhonen litt ekstra?

"Yoy can do it, almoust without thinking", heter det i Apples splitter nye "guided tour" for iPad.
Jeg tror det er Apples suksess samlet i èn setning. Helt siden 80-tallet har Apples løsninger vært preget av enkelhet, intuitivitet og god design. Apple var mer enn 10 år tidligere på banen enn Microsoft med WYSIWYG (What You See Is Wht You Get), som revolusjonerte bruken av datamaskiner for folk flest.

Gjennom årene har Apple rendyrket sin idè og utviklet den videre, uten et øyeblikk å vike fra WYSIWYG.

iPhone er et resultat av tiår med enkle dataløsninger. Det er så enkelt å bruke en iPhone at nesten ingen forstår hvor enkelt det er, før de tar den i bruk.

"Love or hate Apple, they have the winning ingredients - its not just the phone or the App Store, its their extreme dedication to making everything easy to use and looking great."
Sitatet har jeg hentet fra en tilfeldig blogg, et forum for Apple-kritikk. Hun som skrev dette har skjønt det.

Så til dgens lille nerdegreie:

Når du sletter en e-post i iPhone, ser du at i løpet av noen tiendeler forsvinner e-brevet ned i en søppeldunk, du ser den bli "sugd" og krympet ned i søpla.  Det er liksom ingen tvil. Du SER at slettingen utføres.

I løpet av disse to-tre tiendelene tok jeg skjermdumper, for å fryse prosessen, for å granske hvordan en e-post ser ut i det den forlater denne verden og blir borte.

Nerdete, men pytt. Det er da påske?Fargebruken viser at du velger å slette ved å touche på rødt.Here we go... - mailen på vei ned...... og DER forsvinner den...


Tips til andre smårare iPhone-ting?

3 kommentarer:

~SerendipityCat~ sa...

Nettopp sånne små ting er en av grunnene til at jeg elsker iPhone, det er så...genialt! :-D

Pål Stavrum sa...

Og så jeg, da, som er fersk innehaver av vidunderet. Hentet den rett før påske, og jeg skjønner nå hvorfor mange har vanskelig for å legge den fra seg....:-)

Tom Arild Haugen sa...

Hei, SerendipityCat og Pål, takk for innspill.

Tidlig i fjor høst, to måneder etter at jeg fikk min iPhone, gikk jeg massivt ut på Twitter og anbefalte å kjøpe Apple-aksjer. Jeg fikk nokså kjølige tilbakemeldinger.

Vel, den har siden da steget 42 prosent, 15 prosent siden 23. januar da iPad ble lansert.

Men det beste av alt: Jeg har fått et verktøy som er mange ganger mer verdt enn de 690 kronene den kostet meg! Binding i ett år til Telenor for 699/mnd, inkl i den summen er 3000 ringeminutter/mnd, 1000 Mb data/mnd og 250 SMS/mnd. DET kaller jeg mye nytte og moro for pengene.

Telenor og NetCom holder i disse dager på å regne på iPad-pris med inkludert datamengde. Venter i spenning på resultatet ;-)

Søk i denne bloggen