Bildet mitt
Gjøvik, Norway
Journalist, redaktør, kronikkforfatter, mediekommentator, 49.

torsdag 3. desember 2009

Verdibonger - IKKE drikkebonger, takk!

I kveld og de to neste helgene møtes de ansatte i små og store selskaper til julebord. Som vanlig blir det rift om drikkebongene. Eller?

Her er en utfordring til deg som bedriftsansvarlig:  Hva gjør du med bong-systemet med tanke på de av dine ansatte som av forskjellige grunner IKKE ønsker å drikke alkohol?

Noen er gravide, noen kjører bil. Noen skal opp tidlig morgenen etter, andre liker ikke alkohol. Fortjener ikke disse medarbeiderne også å få nyte godt av firmaets gavmildhet..?

Noen vil til og med hevde at medarbeidere som foretrekker avholdenhet fortjener det dobbelte i verdi, rett og slett fordi de er mer produktive og mindre syke enn folk som overdriver sitt alkoholinntak.

Men det er vel å gå for langt. Uansett - verdibonger til alle, som kan omsettes i kontanter - det er i det minste rettferdig!
Vet du om bedrifter som praktiserer dette? Spre ordet!

2 kommentarer:

Lars sa...

Veldig bra forslag!!!
Jeg har også blogget om dette (etter inspirasjon fra deg):
http://www.homoludens.no/2009/12/03/alkohol-pa-julebord-og-konferanser/

Blir spennende om noen har det sånn!

aweibell sa...

Godt framlegg! Eg hadde ein gong ein sjef som delte ut to (trur eg) bongar til kvar på julebordet. Eg som var og er fråhanldsmann kunne drikka så mykje eg ville. :) - men eg trur eg aldri har hatt behov for meir enn to bongar i tillegg til drikke til maten.

Søk i denne bloggen